Теч от балкона

( Оценка 5.0 ) от ( 3 отзива )

Откриване и отстраняване на течове от тераси, балкони, теч от съседи, теч от баня, теч от покрив, теч от съседи и други ВиК течове. Ние сме професионална сертифицирана фирма за откриване ан скрити течове, като предлагаме и ремонт на течове. Откриване на течове в София и цялата страна с предварително записване. Теч от балкона е често срещан проблем в новите сгради. Естествено теч от балкон може да се появи и при нарушаване на хидроизолацията в старите сгради или при отваряне на фуги между настилките, плочата на балкона и сградата. Този вид теч се среща също и при панелните блокове. Теч на вода с неясен произход се нарича скрит теч. Откриване на скрити течове се извършва с помощта на съответната професионална апаратура за откриване на течове без къртене.

Теч от балкона - откриване

 При наличие на теч от балкон е необходима диагностика на проблем с цел локализиране на причината и по-евтиното и отстраняване. В противен случай се налага цялостен ремонт на балкона, което не е никак евтино. За установяване на теч от балкон се използват различни датчици и детектори за теч на вода и термографска камера. Ние ви съветваме преди да предприемете направа на замазки, полагане на хидроизолации или запълване на фуги, да извършите термография на теча. Понякога, дори доста често се случва да има проблем с наклона на балкона или отводняването му.

Ремонт и отстраняване на теч от балкон

теч от балкона Отстраняване на теч от открита тераса е цяло изпитание на нервите и финансовите възможности. Обикновено теча е причинен от терасата или балкона над вас, но съседите не вземат никакви мерки. Това кара потърпевшите да търсят евтини начини за отстраняване на теча с хидроизолация на терасата или с полагане на водно стъкло. Това обаче за съжаление неможе да се случи. Хидроизолацията на балкон или тераса се извършва под плочките или мозайката а не над тях.

 Затова единственото разумно отстраняване на теча може да се предвиди след откриване на причината за теча. Не са редки случаите на проникване на вода покрай отворите за закрепване на парапета или на отворите около водосточните тръби, при наличие на такива. Понякога се получава теч от балкона поради запушена водосточна тръба, воронка, запушен сифон или запушен канал за отводняване на балкона или терасата.